Agenda

Toertocht naar Vianden, Luxemburg

1 t/m 13 mei

Twee overnachtingen in het inmiddels bekende hotel in Vianden incl. diner en ontbijt voor € 140,- p.p. (indien beschikbaar toeslag éénpersoonskamer € 30,- p.p.). Zaterdagmorgen vertrek om 10.00 uur vanaf AC Nederweert (P-plaats heet Roevenpeel). Zorg dat u volgetankt bent (er is op de verzamelplaats geen benzinepomp!).Binnendoor naar Vianden.

Zondag toertocht in de omgeving van Vianden. Maandag weer terug.

Organisatie door Jaap en Marlijna Schulz. Inschrijven en betalen bij Jaap de Jong, 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl. uiterlijk 15 maart 2019. Betaling op rek.nr. NL 27 INGB 0005416111 tnv J.de Jong, Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp

 

 

Open Museumdag

Zaterdag 8 juni  (op de vergadering was 1 juni gezegd, maar het is 8 juni geworden!) Open museumdag

Op deze Open Museumdag, georganiseerd door de Aermacchi Gilera Club, zijn drie musea open: het Italiaans Motormuseum van Cees Callenfels in Amsterdam, het Aermacchimuseum van Jaap de Jong in Weesp en het Gileramuseum van Jaap Schulz in Rijsenhout. De musea zijn open van 09.30 – 16.00 uur. Namens Cees, Jaap en Jaap bent u van harte uitgenodigd.

Het Eerste Sassemsche Motormuseum van Ton Langeveld is die dag niet open, maar Ton organiseert voor de leden van de Moriniclub wel een toertocht naar de andere musea.

Adressen musea:

Gileramuseum: Aalsmeerderweg 710, 1435 ER Rijsenhout

Aermacchimuseum: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp (Hoogstraat ligt aan de Vecht)

Italiaans Motormuseum: Schepenbergweg 2, 1104 AT Amsterdam Zuid-Oost (vlak langs de A9, afslag AMC, achter de Praxis)

Voor de museumbezoeken hoeft u zich niet op te geven maar het is wel goed te weten dat het Aermacchimuseum in Weesp niet zo groot is. Er kunnen geen tientallen mensen tegelijk in. Nu kun je in Weesp wel even gezellig rondwandelen en koffie drinken, dat scheelt.

Deze dag wordt afgesloten bij het Gileramuseum van Jaap Schulz in Rijsenhout met een barbecue vanaf 17.00 uur. Laat vóór 17 mei weten of u deelneemt aan de barbecue zodat Jaap en Marlijna weten hoeveel vlees, brood etc. zij moeten bestellen (kosten € 22,50 p.p. voor eten en drinken). Inschrijving voor de barbecue kan bij Jaap de Jong, tel. 0294-410551 (´s avonds) en via e-mail redactie@aermacchi.nl. De kosten (€ 22,50,- p.p.) ook graag voor 17 mei overmaken op rekening NL27 INGB 0005 4161 11 t.n.v. J.de Jong.

 

 

Technische dag

Zaterdag 22 juni wordt er weer een Technische Dag voor oldtimers gehouden bij Han Remmerswaal. Het adres is Berkelseweg 30, 2641 PL Pijnacker. Vanaf 10 tot 16 uur ben je welkom met je motor mits het een Italiaan is met Dell’Orto carburateur(s). Han loopt de motor na, lost kleine problemen op en stelt de motor af als dat nodig mocht zijn. Het kost niets en je kunt er een hoop van leren. Dus geen ritten maar kletsen en kijken. Maar dat kan ook heel leuk zijn. Voor koffie en een broodje wordt gezorgd (dat wel tegen een kleine vergoeding)

Laat even weten als je komt en zeker als je een bijzonder probleem hebt, telefoon Han: 079-3611974.

Toertocht vanuit het Gileramuseum

14 juli Toertocht vanuit Gileramuseum

Vooraankondiging zodat u het vast in de agenda kunt zetten. Jaap Schulz organiseert een toertocht vanuit het Gileramuseum in Rijsenhout. Aan het eind van de rit komt u daar ook weer terug. Nadere info in clubblad juni.

 

40 ste AERMACCHITREFFEN ZWITSERLAND!

8 t/m 12 augustus 40e AERMACCHITREFFEN ZWITSERLAND !

Voor de 40e keer wordt door onze Zwitserse vrienden het Aermacchitreffen in Brunnadern georganiseerd. Wij zijn daar al ruim 30 jaar getuige van geweest en uiteraard willen we de 40e keer niet missen. We slapen weer in ons vertrouwde hotel Hörnli in St.Peterzell. Interesse om mee te gaan? Meldt u bij Jaap en Ellen (redactie@aermacchi.nl of 0294-410551, beste ’s avonds). Dan kunnen wij tijdig de hotels bespreken.

 

Aermacchitreffen in Varese en Imola

29 augustus tot …? Aermacchitreffen in Varese en Imola

Twee vliegen in één klap. Omdat we graag weer eens naar het Aermacchitreffen in Varese willen maar zeker ook bij de 30er keer Imola aanwezig willen zijn (groot feest in hotel MAN), dachten we ‘waarom combineren we dat niet een keer?’. Eerst zouden beide evenementen samenvallen, maar gelukkig is dat veranderd. Wat is het plan?

Op 1 september wordt weer het Aermacchitreffen gehouden bij de oude fabriek in Varese (nu MV Agustafabriek). Wij gaan op de motorfiets naar Varese. Vertrek op 29 augustus, 2 overnachtingen onderweg en van 31 augustus tot 2 september in een hotel in Varese. Vanuit Varese rijden we in twee dagen naar Lido di Savio aan de Adriatische kust. Daar komen we aan op 3 september en slapen dan in hotel MAN. Op 5 september komt daar de bus aan met de IMOLA-gangers. Gezamenlijk bezoeken wij dan op 6 en 7 september de beurs in Imola (we rijden met de bus mee). De busgangers vertrekken op zondag 8 september vanaf de beurs weer naar Nederland. U kunt met de bus mee naar huis rijden (tot De Meern) en uw motorfiets met de vrachtwagen meegeven (die wordt dan in Weesp afgeleverd). We kunnen die dag ook op de motorfiets naar huis rijden met enkele overnachtingen. Bedoeling is uiteraard dat we alles binnendoor rijden. Natuurlijk hoeft u niet alles mee te rijden. U kunt ook vanuit Varese weer terug naar huis gaan. Het leek ons wel een leuke rit waarin u twee evenementen tegelijk meepakt. Als u interesse heeft, bel of mail ons vóór eind april (0294-410551, beste ’s avonds; redactie@ aermacchi.nl). Wij willen dan met de groep geïnteresseerden afstemmen wie wat wil doen zodat we weten wat we aan hotels moeten boeken. Er rijdt een auto of bus mee voor uw bagage etc.

MC Piston Rally en Picos tour in Spanje

van 22 t/m 29 september 2019

We gaan ook dit jaar weer naar Spanje. Omdat de hotels in de Picos snel vol zijn, vragen wij u nu vast of u mee wilt.

Voor EIND APRIL graag een mailtje/telefoontje als u mee wilt (zodat we de organisatoren vast kunnen laten weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vanuit Nederland). Mail naar redactie@aermacchi.nl, tel. 0294-410551 (het beste ’s avonds).

Als u mee wilt, vul dan ook het inschrijfformulier in, Stuur ons het ingevulde formulier vóór half mei toe en geef tevens aan of uw motor op transport moet. Ons postadres: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp. E-mail redactie@aermacchi.nl. Graag aangeven: wel of geen transport voor de motor nodig. Wij kunnen vervoer regelen voor rond € 360,- per motorfiets (de prijs is afhankelijk van het aantal te vervoeren motoren; bij minder motoren kan de prijs hoger uitvallen). Omdat het inschrijfformulier nogal eens reden tot verwarring geeft, is het goed even ons bericht af te wachten of u het goed heeft ingevuld en dan pas te betalen, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag betaalt.

Nog wat informatie voor degenen die niet eerder mee deden: Deze week valt in twee delen uiteen. De totale rally wordt verreden van zondag 22 of maandag 23 september tot en met zondag 29 september.

We beginnen met de PICOS TOUR (de bergen). Start is op zondag 22 of maandag 23 september vanuit Santander (hotel Santemar). Dat 22 of 23 duidt op het feit dat u 1 dag eerder kunt komen om 1 dag langer in de PICOS te rijden. U rijdt via een bepijlde route naar Potes in de PICOS. U slaapt in Potes in goede hotels. Uw bagage wordt door de organisatie vervoerd van hotel Santemar in Santander naar uw hotel in Potes. In de PICOS zijn de ritten altijd zo’n 250 km omdat het daar niet korter kan. Er zijn ook enkele kamers gereserveerd in Parador de Fuente Dé, een stuk duurder (zie inschrijfformulier) maar wel een bijzondere plek bij de kabelbaan. Een kamer daar kunt u alleen reserveren als u de 4-daagse PICOS-rit rijdt. Let wel, het is een flink stuk verder van Potes (vanuit

de andere hotels bent u zo in dat gezellige plaatsje) en het is nog maar afwachten of u daar nog een kamer kunt krijgen. Waarschijnlijk kiezen de meesten voor de hotels in Potes.

Als u wilt starten op zondag (dus 1 dag langer in de PICOS wilt rijden), dient u op zaterdag 21 september in Santander in hotel Santemar te zijn voor de inschrijving en het in ontvangst nemen van de benodigde spullen (routes, t-shirt, dinerbonnen etc.). Wilt u op maandag naar de PICOS, dan moet u zich op zondag 22 september melden in Santander en dan inschrijven. Adres en tel.nr. hotel Santemar: Calle Joaquín Costa, 28, 39005 Santander, Cantabria, Spanje Telefoon:+34 942 27 29 00. Als u de motor hebt meegegeven voor transport, vindt u deze in de parkeergarage van hotel Santemar, inclusief de eventueel meegegeven bagage (die staat in een hok in de entreehal).

Op woensdag 25 september rijdt u (ook via een bepijlde route) terug naar Santander (hotel Santemar). Vanaf donderdag kunt u iedere dag een mooie rit rijden vanuit hotel Santemar in Santander. U kunt dan kiezen uit een korte of een lange rit (blauwe pijlen voor een rit van minder dan 150 km, rode pijlen voor een rit tussen de 200 en 250 km). Op vrijdag 27 september wordt vanuit hotel Santemar ook de 5000-bochten rit gereden. Reken op 12 uur rijden en wellicht in het donker terugkeren bij hotel Santemar waar de finishers feestelijk worden ingehaald en een trofee krijgen. Vindt u dat iets teveel uitdaging, dan kunt u die dag een gewone rit rijden.

In de Picos is alles inbegrepen (eten, hotel, lunch). Op woensdagavond hoort het diner in hotel Santemar in Santander nog bij het Picosarrangement. Het galadiner op donderdag zit ook bij de prijs in. Voor het avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u apart inschrijven op het aanmeldformulier.

Het inschrijfgeld moet u rechtstreeks overmaken naar Spanje (zie het inschrijfformulier voor de bankgegevens). Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage waar uw motor het tweede deel van de week om 20.30 uur naar binnen mag. Daarvoor staan ze voor de deur van het hotel als show voor het publiek. Voor auto’s en busjes is er een gereserveerde strook voor het hotel. Aanhangers moet u ergens in de straten achter het hotel zien kwijt te raken. Bij de hotels in de Picos staan de motoren buiten. Zorg voor een slot. U dient ook een verzekeringsbewijs bij u te hebben. Alle deelnemers die ingeschreven hebben, krijgen van ons nog een e-mail van ons met de laatste informatie.

Voor nadere informatie kunt u ook kijken op de site van de Motorclub MC Piston: www. mcpiston.com. Vragen? Bel 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl.

 

2020 Isle of Man

We willen in 2020 weer naar de Classic TT op Isle of Man. De data zijn nog niet bekend, maar reken op de laatste week van augustus. Zoals u wellicht weet, is het boeken van de overtocht van Engeland naar het eiland altijd een spannende aangelegenheid. Misschien kunnen we de Steam Packet Company boeken via een bevriende relatie die daar een goede ingang heeft. Het is dan wel van belang dat we vroegtijdig weten hoeveel mensen er mee willen en of zij op de motor gaan, al dan niet met iemand achterop. Dan kunnen we opgeven hoeveel plaatsen er gereserveerd moeten worden.

We weten het, het is nog vroeg, maar weet u nu al of u mee wilt in 2020, laat ons dat dan vóór eind april horen. Kan telefonisch (0294-410551, beste ’s avonds) of via de mail redactie@ aermacchi.nl.

 

Vreemde activiteiten:

30 maart Motormarkt Hardenberg.

Manege Hoogenweg, Hoogenweg 52 te Hoogenweg.

 

20 t/m 22 april Oldtimerbeurs Drachten

Oldtimerbeurs XL Klassieker. Fries Congrescentrum, Oprijlaan 3, Drachten. € 8,- entree (kinderen t/m 12 jaar gratis). Gratis parkeren.

 

28 april (zondag) Viva Italia.

Locatie: TT circuit Assen. Van 9.00 uur tot 18.00 uur. Hele dag static show. Toegang gratis voor Italiaanse motoren. Klassieke motoren, (± vóór 1975) kunnen gratis enkele ronden op het circuit rijden.

Moderne motoren kunnen een sessie rijden à € 40,- Er zijn geen geluidsrestricties. Vooraf aanmelden (ivm toegangskaarten en circuitkaarten) bij Ducati Olanda Club: Ronald Jesse: 06 – 14 40 27 33

info@doc-nl.org

 

26 mei Oude motorentreffen pre 1965 in Schilde.

 

30 mei (Hemelvaartsdag) Oldtimerfestival Hoornsterzwaag

24ste jaar: Klassieke races en grote onderdelenmarkt. Zie voor meer info: www.oldtimer-evenement.nl.