Agenda

Aermacchitreffen in Varese en Imola

29 augustus tot …?

Aermacchitreffen in Varese en Imola

Twee vliegen in één klap. Omdat we graag weer eens naar het Aermacchitreffen in Varese willen maar zeker ook bij de 30er keer Imola aanwezig willen zijn (groot feest in hotel MAN), dachten we ‘waarom combineren we dat niet een keer?’. Eerst zouden beide evenementen samenvallen, maar gelukkig is dat veranderd. Wat is het plan?

Op 1 september wordt weer het Aermacchitreffen gehouden bij de oude fabriek in Varese (nu MV Agustafabriek). Wij gaan op de motorfiets naar Varese. Vertrek op 29 augustus, 2 overnachtingen onderweg en van 31 augustus tot 2 september in een hotel in Varese. Vanuit Varese rijden we in twee dagen naar Lido di Savio aan de Adriatische kust. Daar komen we aan op 3 september en slapen dan in hotel MAN. Op 5 september komt daar de bus aan met de IMOLA-gangers. Gezamenlijk bezoeken wij dan op 6 en 7 september de beurs in Imola (we rijden met de bus mee). De busgangers vertrekken op zondag 8 september vanaf de beurs weer naar Nederland. U kunt met de bus mee naar huis rijden (tot De Meern) en uw motorfiets met de vrachtwagen meegeven (die wordt dan in Weesp afgeleverd). We kunnen die dag ook op de motorfiets naar huis rijden met enkele overnachtingen. Bedoeling is uiteraard dat we alles binnendoor rijden. Natuurlijk hoeft u niet alles mee te rijden. U kunt ook vanuit Varese weer terug naar huis gaan. Het leek ons wel een leuke rit waarin u twee evenementen tegelijk meepakt. Als u interesse heeft, bel of mail ons vóór eind april (0294-410551, beste ’s avonds; (redactie@ aermacchi.nl). Wij willen dan met de groep geïnteresseerden afstemmen wie wat wil doen zodat we weten wat we aan hotels moeten boeken. Er rijdt een auto of bus mee voor uw bagage etc.

Ital Rondrit in België

1 september. 23e Italrondrit voor Italiaanse (en andere) motoren en driewielers t/m bouwjaar 1980. Meer info: zie clubblad

30ste Busreis naar Imola

4 tot en met 9 september

Imola 2019

De 30e busreis naar Imola!

Deze feestelijke editie mag u niet missen! Wilt u mee, bel of mail ons dan vóór 15 juli. Telefoon (0294-410551 ’s avonds) of mail redactie@aermacchi.nl).

Wij vertrekken op woensdagavond 4 september om 20.00 uur vanuit De Meern, aankomst in hotel MAN in Lido di Savio rond 14.00 uur op donderdag. Daar krijgen we een eenvoudige lunch en ‘s avonds een diner, Vrijdag beursbezoek en diner, zaterdag en zondag beursbezoek met zaterdagavond een feestelijk diner, zondagmiddag naar Nederland en maandagochtend thuis. Het is mogelijk dat we zó vroeg thuis zijn dat er nog geen openbaar vervoer is. Houd daar rekening mee! Prijs € 340,- toeslag 1-pers.kamer € 60,-.

De vrachtwagen staat weer klaar voor uw aankopen (motoren etc. in de vrachtwagen; kleinere onderdelen kunt u in het bagageruim van de bus kwijt).

U dient het benodigde bedrag vóór 15 augustus te storten op giro NL27 INGB 0005 4161 11 (BIC INGBNL2A) t.n.v. J.de Jong, Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp. Op tijd betalen is van belang. Dan weten we zeker dat u mee wilt en heeft u een plaats in de bus. Deelnemers krijgen een brief thuis met nadere info (kort voor we weggaan).

Italsdag in Beusichem

1 september van 10.00 – 16.00 uur op de inmiddels bekende plek: het recreatiegebied De Meent in Beusichem (Klassenburgerstraat 5A, 4112 NG). Het Betuwse dorp ligt 15 snelwegminuten van Utrecht maar het is mooier om via de vele dijken
en bochtige weggetjes, dwars door de Betuwe naar Beusichem te rijden. De opzet is hetzelfde als vorige jaren. De Italiaanse motorclubs presenteren zichzelf, evenals de diverse leveranciers. De clubstand is er uiteraard weer! De toegang is gratis.

MC Piston Rally en Picos tour in Spanje

van 22 t/m 29 september 2019

We gaan ook dit jaar weer naar Spanje. Omdat de hotels in de Picos snel vol zijn, vragen wij u nu vast of u mee wilt.

Voor EIND APRIL graag een mailtje/telefoontje als u mee wilt (zodat we de organisatoren vast kunnen laten weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vanuit Nederland). Mail naar redactie@aermacchi.nl, tel. 0294-410551 (het beste ’s avonds).

Als u mee wilt, vul dan ook het inschrijfformulier in, Stuur ons het ingevulde formulier vóór half mei toe en geef tevens aan of uw motor op transport moet. Ons postadres: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp. E-mail redactie@aermacchi.nl. Graag aangeven: wel of geen transport voor de motor nodig. Wij kunnen vervoer regelen voor rond € 360,- per motorfiets (de prijs is afhankelijk van het aantal te vervoeren motoren; bij minder motoren kan de prijs hoger uitvallen). Omdat het inschrijfformulier nogal eens reden tot verwarring geeft, is het goed even ons bericht af te wachten of u het goed heeft ingevuld en dan pas te betalen, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag betaalt.

Nog wat informatie voor degenen die niet eerder mee deden: Deze week valt in twee delen uiteen. De totale rally wordt verreden van zondag 22 of maandag 23 september tot en met zondag 29 september.

We beginnen met de PICOS TOUR (de bergen). Start is op zondag 22 of maandag 23 september vanuit Santander (hotel Santemar). Dat 22 of 23 duidt op het feit dat u 1 dag eerder kunt komen om 1 dag langer in de PICOS te rijden. U rijdt via een bepijlde route naar Potes in de PICOS. U slaapt in Potes in goede hotels. Uw bagage wordt door de organisatie vervoerd van hotel Santemar in Santander naar uw hotel in Potes. In de PICOS zijn de ritten altijd zo’n 250 km omdat het daar niet korter kan. Er zijn ook enkele kamers gereserveerd in Parador de Fuente Dé, een stuk duurder (zie inschrijfformulier) maar wel een bijzondere plek bij de kabelbaan. Een kamer daar kunt u alleen reserveren als u de 4-daagse PICOS-rit rijdt. Let wel, het is een flink stuk verder van Potes (vanuit

de andere hotels bent u zo in dat gezellige plaatsje) en het is nog maar afwachten of u daar nog een kamer kunt krijgen. Waarschijnlijk kiezen de meesten voor de hotels in Potes.

Als u wilt starten op zondag (dus 1 dag langer in de PICOS wilt rijden), dient u op zaterdag 21 september in Santander in hotel Santemar te zijn voor de inschrijving en het in ontvangst nemen van de benodigde spullen (routes, t-shirt, dinerbonnen etc.). Wilt u op maandag naar de PICOS, dan moet u zich op zondag 22 september melden in Santander en dan inschrijven. Adres en tel.nr. hotel Santemar: Calle Joaquín Costa, 28, 39005 Santander, Cantabria, Spanje Telefoon:+34 942 27 29 00. Als u de motor hebt meegegeven voor transport, vindt u deze in de parkeergarage van hotel Santemar, inclusief de eventueel meegegeven bagage (die staat in een hok in de entreehal).

Op woensdag 25 september rijdt u (ook via een bepijlde route) terug naar Santander (hotel Santemar). Vanaf donderdag kunt u iedere dag een mooie rit rijden vanuit hotel Santemar in Santander. U kunt dan kiezen uit een korte of een lange rit (blauwe pijlen voor een rit van minder dan 150 km, rode pijlen voor een rit tussen de 200 en 250 km). Op vrijdag 27 september wordt vanuit hotel Santemar ook de 5000-bochten rit gereden. Reken op 12 uur rijden en wellicht in het donker terugkeren bij hotel Santemar waar de finishers feestelijk worden ingehaald en een trofee krijgen. Vindt u dat iets teveel uitdaging, dan kunt u die dag een gewone rit rijden.

In de Picos is alles inbegrepen (eten, hotel, lunch). Op woensdagavond hoort het diner in hotel Santemar in Santander nog bij het Picosarrangement. Het galadiner op donderdag zit ook bij de prijs in. Voor het avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u apart inschrijven op het aanmeldformulier.

Het inschrijfgeld moet u rechtstreeks overmaken naar Spanje (zie het inschrijfformulier voor de bankgegevens). Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage waar uw motor het tweede deel van de week om 20.30 uur naar binnen mag. Daarvoor staan ze voor de deur van het hotel als show voor het publiek. Voor auto’s en busjes is er een gereserveerde strook voor het hotel. Aanhangers moet u ergens in de straten achter het hotel zien kwijt te raken. Bij de hotels in de Picos staan de motoren buiten. Zorg voor een slot. U dient ook een verzekeringsbewijs bij u te hebben. Alle deelnemers die ingeschreven hebben, krijgen van ons nog een e-mail van ons met de laatste informatie.

Voor nadere informatie kunt u ook kijken op de site van de Motorclub MC Piston: www. mcpiston.com. Vragen? Bel 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl.

 

2020 Isle of Man

We willen in 2020 weer naar de Classic TT op Isle of Man. De data zijn nog niet bekend, maar reken op de laatste week van augustus. Zoals u wellicht weet, is het boeken van de overtocht van Engeland naar het eiland altijd een spannende aangelegenheid. Misschien kunnen we de Steam Packet Company boeken via een bevriende relatie die daar een goede ingang heeft. Het is dan wel van belang dat we vroegtijdig weten hoeveel mensen er mee willen en of zij op de motor gaan, al dan niet met iemand achterop. Dan kunnen we opgeven hoeveel plaatsen er gereserveerd moeten worden.

We weten het, het is nog vroeg, maar weet u nu al of u mee wilt in 2020, laat ons dat dan vóór eind april horen. Kan telefonisch (0294-410551, beste ’s avonds) of via de mail redactie@ aermacchi.nl.

 

Vreemde activiteiten: