Agenda

Agenda

Het bestuur heeft besloten alle clubactiviteiten tot 30 september te cancelen. Gezien de Coronaregels is het nagenoeg onmogelijk alles te regelen. Daarbij komt dat de gemiddelde leeftijd van onze leden in de risicogroep valt.

Het gaat om de volgende activiteiten:

  • Luxemburgrit 4 t/m 6 juli
  • 110-jaar Gilera Arcore 4 en 5 juli (afgeblazen door organisatie)
  • Toertocht vanuit Eerste Sassemsch Motormuseum van Ton Langeveld 19 juli
  • Zwitserlandreis 6 t/m 10 augustus (is door de Zwitserse organisatie afgeblazen)
  • Imola busreis 1 t/m 5 oktober. Ook deze reis is helaas afgeblazen
  • Feest 35-jarig bestaan 13 september (verplaatst naar 6 juni 2021; uitnodigingen worden volgend jaar verzonden).

 

 

Italdag

6 september

Helaas heeft het Ducati Club Nederland-bestuur wederom moeten besluiten een mooi evenement te cancellen; Italdag 2020 zal niet doorgaan op 6 september a.s.

Gezien het grote aantal bezoekers kunnen wij, ook met inachtneming van de Corona regelgeving, de gezondheid van alle bezoekers en deelnemers niet garanderen.

Wij danken de deelnemende Italiaanse clubs voor het getoonde begrip en hopen iedereen in 2021 in goede gezondheid weer te mogen begroeten!

 

Ital Rondrit België

6 september

Gezien de evolutie en de verwachtingen rond het Coronavirus heeft de organisatie moeten besluiten om de rondrit af te gelasten.

 

Aermacchitreffen Varese

6 september

We hebben besloten het Aermacchitreffen, gepland voor 6 september 2020, te annuleren. We bezorgen 2500 Euro steun aan het hospitaal in Varese.

(artikel uit ARSIMA clubblad 06/20, vertaling uit het Italiaans door Willy De Keyser)

 

De pandemie veroorzaakt door het Coronavirus ligt aan de basis van deze zware beslissing. We schenken het bedrag dat we jaarlijks normaal besteden aan ons treffen nu aan de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis ‘Ospedale di Circolo’ te Varese. Wij allen, ‘Aermacchisti’ danken de dokters, verplegers en de werkers van de gezondheidsdienst voor hun strijd tegen het virus. Beste vrienden, liefhebbers van Aermacchi, het is met veel pijn in het hart dat we deze zinnen neerschrijven om jullie het trieste nieuws te brengen. Dit hebben wij nooit zo gewild: we zijn echter gedwongen deze maatregelen te nemen ten gevolge van het Coronavirus dat Italië in zijn geheel voor meer dan twee maanden blokkeerde. Ons traditionele feest was ingepland voor zondag 6 september 2020, op de gebruikelijke plaats waar we elkaar normaal zouden ontmoeten, namelijk naast de MV-Agusta fabriek te Schiranna. Ook voor dit jaar had Timur Sardarov, manager en gedelegeerd bestuurder van MV zijn toestemming reeds gegeven om het plein voor de fabriek ter beschikking te stellen voor ons treffen, en voor deze toestemming bedanken wij hem hartelijk. Helaas dienen wij af te zien van deze plannen, net zoals de vrienden van de Cagiva Club Italia en de leden van de MV International Motoclub, verenigingen waarmee wij een band hebben! MV Agusta verplaatste hun feest voor hun 75ste verjaardag naar 2021, zo ook zullen wij het ‘Registro Storico’ samen met Cagiva deze stap volgen.

 

Zoals reeds gemeld, een pijnlijke beslissing en dit ten gevolge van de totale blokkering van de activiteiten door de overkoepelende organisaties ASI en FMI. Tot op het allerlaatste moment koesterden wij nog de hoop dat het nog wel zou doorgaan; onze datum was al drie maanden vooraf vastgelegd. De openbare gezondheidstoestand zou theoretisch verbeterd zijn.  Desondanks de opening gecreëerd door de regering in Fase2, waardoor men zich weer vrijer kan bewegen in verschillende regio’s, is het koffiedik kijken hoe de toestand in september zal zijn! Een tweede golf van besmettingen kan opduiken, zoals vele wetenschappers voorspelden en vreesde; dit zal onze plannen doorkruisen. Bovendien kunnen we niet voorspellen wat dan de regels zullen zijn bij publieke bijeenkomsten. Een bijeenkomst zoals de onze met honderden en misschien wel duizend deelnemers. Het is een feit dat de ‘social distancing’ van kracht zal blijven, en dit legt een zware last op samenkomsten die nog steeds verboden zullen zijn, of op zijn minst sterk afgeraden zullen worden om de besmettingen te voorkomen. Natuurlijk zullen de mondmaskers en de hygiëne maatregelen verplicht blijven. Iedereen dient voorzichtig te blijven en dit in het algemene belang. De discussie omvat ook de momenten dat we nauwer samen zijn. We denken hierbij aan het aperitief en de maaltijd in het restaurant. Vergeet ook niet dat elkeen die zo een bijeenkomst organiseert wettelijk verantwoordelijk is voor het verloop! In het licht van deze indrukwekkende en belangrijke maatregelen heeft het ‘Registro Storico’ het volgend besluit genomen: ons treffen van 2020 wordt geannuleerd en verplaatst naar september 2021.

Wij hopen dat jullie onze beslissing, die wij genomen hebben uit voorzorg, kunnen begrijpen en steunen. Desalniettemin zal er een goed doel gesteund worden, wat ook hopelijk door uw leden  gewaardeerd zal worden. Wij zullen het bedrag van 2500 Euro overmaken aan het ziekenhuis, dit om hun afdeling intensieve zorgen te spijzen. Dokters, verplegers en werkers van de gezondheidsdienst streden daar als leeuwen tegen Corona. Vele levens werden gered. Dit is ons teken van solidariteit vanuit de motorwereld dat als bewijs dient van onze welgemeende dank aan deze mensen die NIET hebben opgegeven in deze strijd. De middelen zullen gebruikt worden om medische apparatuur aan te schaffen in het hospitaal te Varese, de stad waar de Aermacchi’s het levenslicht zagen.

Voor diegenen die nog een persoonlijke bijdrage willen leveren vermelden we hier de gegevens: Bank “ASST Sette Laghi” IBAN: IT75O 036910810100000046111 met de vermelding “COVID19”  Hartelijk dank aan iedereen.

Beste vrienden, trouwe leden wij hopen dat jullie onze daad van solidariteit  begrijpen.

Dit is echt belangrijk voor ons land en onze gezondheid. Voor de geplande bijeenkomst in 2021 zullen wij ons nog beter inzetten, met de hoop dat we COVID19 en zijn mondiale crisis vlug kunnen vergeten.  Hou het veilig op de weg en een goede gezondheid gewenst!

 

Registro Storico Aermacchi

 

 

Picosrally Spanje

20 t/m 27 september

De Spaanse organisatie beslist eind augustus of het evenement (20 – 27 september) door kan gaan. Als u erheen wilt, stuur dan wel het inschrijfformulier naar Jaap en Ellen  (redactie@aermacchi.nl). Dan hebben ze in Spanje beeld van het aantal geïnteresseerde Nederlanders. Nog niet betalen, pas als duidelijk is of het doorgaat en dat hoort u van ons als u zich bij ons heeft ingeschreven.

Busreis naar de Mostra Scambio beurs in Reggio

1 t/m 5 oktober

Helaas hebben we de reis naar deze beurs af moeten gelasten.

 

 

Bezoek aan George Bouret (tellers)

Enkele mensen hebben zich opgegeven voor het bezoek aan George. Ook hiervoor kunnen wij nog geen afspraak maken i.v.m. de 1,5 m regelgeving. We houden u op de hoogte.

 

Eindejaarsbijeenkomst Club

Hierover leest u in het clubblad van september.

 

Central Classis Beurs

De organisatie heeft ons laten weten dat zoals de situatie nu is de beurs in aangepaste vorm door gaat. De aanpassing is dat de stands verder uit elkaar komen te staan. Dit betekent dat er minder ruimte is. De organisatie heeft daarom moeten besluiten dat de clubs in de huidige situatie niet met een stand aanwezig zullen zijn. Een begrijpelijk besluit.

Omdat de situatie rond het Coronavirus snel ontwikkeld wordt er bij elke verandering een nieuwe afweging gemaakt. We houden u op de hoogte.

 

Vreemde activiteiten: