Agenda

Busreis naar de Mostra Scambio beurs in Reggio

1 t/m 5 oktober

In verband met de uitbraak van het Coronavirus is de Beurs uitgesteld. Er is een nieuwe datum gevonden. Dat is 3 en 4 oktober 2020. Nadere informatie volgt.

Reggio is verzet naar oktober. Omdat dat vlak na Imola is en er veel andere evenementen tijdens het Imolaweekend zijn, hebben we besloten voor Reggio te gaan en niet naar Imola.

Degenen die zich al opgegeven hadden voor Reggio in april hebben een mail gekregen met de nieuwe datum. Mocht u nog mee willen, laat het ons weten.

De beurs is op 3 en 4 oktober(en niet zoals eerder aangegeven het weekend daarna).

Onze busreis is dan ook nu van donderdag 1 oktober (18.00 uur vanuit De Meern) t/m maandag 5 oktober (‘s ochtends vroeg weer in De Meern).

 

 

 

Toertocht naar Luxemburg, Vianden

4 t/m 6 juli (was 2 t/m 4 mei)

Degenen die zich al opgegeven hadden, hebben de nieuwe datum via de mail gekregen. Wilt u nog mee, geef u op bij Jaap en Ellen.

Twee overnachtingen in het inmiddels bekende hotel in Vianden incl. diner en ontbijt voor € 140,- p.p. (indien beschikbaar toeslag éénpersoonskamer € 30,- p.p.). Zaterdagmorgen vertrek om 10.00 uur vanaf AC Nederweert (P-plaats heet Roevenpeel). Zorg dat u volgetankt bent (er is op de verzamelplaats geen benzinepomp!). Binnendoor naar Vianden. Zondag toertocht in de omgeving van Vianden. Maandag weer terug. Organisatie door Jaap en Marlijna Schulz. Inschrijven en betalen bij Jaap de Jong,
0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl. uiterlijk 15 maart 2020. Betaling op rek.nr. NL27 INGB 0005 4161 11 tnv J.de Jong, Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp

 

35 jarig bestaan van de club

Zondag 13 september Feest 35 jaar Club (was 7 juni)

In het clubblad staat dat jullie allen een uitnodiging via de mail zouden krijgen. We koppelen deze nu aan het uitkomen van het juni-clubblad. Dan ontvangt u de uitnodiging via de mail.

 

MILANO-TARANTO

2020 is definitief gecanceld. In 2021 een nieuwe kans.

Gilera Lustrum Feest in Arcore

Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli 2020

In 2019 bestond het merk Gilera 110 jaar en dat mag gevierd worden! Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020 vindt het Raduno Internationale Gilera plaats in Arcore, Italië vlakbij Milaan. Het belooft weer een groot feest te worden waarbij deuren opengaan die normaal gesloten blijven. Naast een static show met museumwaardige Gilera’s wordt er op zondag een rondrit door Arcore en omgeving verreden, met een bezoekje aan het vroegere fabrieksterrein van Gilera en het beroemde circuit van Monza.

De organisatie van het lustrum weekend is in handen van het Registro Storico Gilera. Het is dus geen Aermacchi club evenement maar u kunt er wel naar toe! Via onze contacten met het Registro Storico Gilera kunnen onder meer hotelkamers tegen een gunstig tarief worden gereserveerd. Voor transport dient u echter zelf te zorgen. Mocht u er ook bij willen zijn, neem dan voor meer informatie contact op met ons Gilera aanspreekpunt Marco Dekker op 06-54345574 of via gilera@aermacchi.nl.

Meer info over het Raduno is te vinden op www.registrostoricogilera.org

Picosrally Spanje

20 t/m 27 september

De organisatie liet ons weten dat ze wachten tot de laatste week augustus met de beslissing om de rally wel of niet door te laten gaan.

Mocht iemand al betaald hebben en ze moeten toch cancelen vanwege coronaregels vanuit de overheid, dan krijgt u uw geld terug.

We houden u op de hoogte.

 

 

 

We gaan ook dit jaar weer naar Spanje. Omdat de hotels in de Picos snel vol zijn, vragen wij u nu vast of u mee wilt.

Voor EIND APRIL graag een mailtje/telefoontje als u mee wilt (zodat we de organisatoren vast kunnen laten weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vanuit Nederland). Mail naar redactie@aermacchi.nl, tel. 0294-410551 (het beste ’s avonds).

LET OP: uw motor moet van vóór 1980 zijn. De organisatie is strenger geworden. Komt u toch met een nieuwere dan annuleren ze uw hotelreservering. Als u toch wilt rijden met een motor van na 1980, dan kunt u zich opgeven voor de Vuelta a Cantabria van 4 tot 7 juni. Hiervoor kunt u rechtstreeks inschrijven via de website www.mcpiston.com.

Als u mee wilt in september, vul dan het inschrijfformulier in dat u op de Aermacchi website www.aermacchi.nl kunt vinden (u ziet dan ook de prijzen).

Stuur ons het ingevulde formulier vóór half mei toe en geef tevens aan of uw motor op transport moet. Ons postadres: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp. E-mail redactie@aermacchi.nl. Graag aangeven: wel of geen transport voor de motor nodig. Wij kunnen vervoer regelen voor rond € 360,- per motorfiets (de prijs is afhankelijk van het aantal te vervoeren motoren; bij minder motoren kan de prijs hoger uitvallen). Omdat het inschrijfformulier nogal eens reden tot verwarring geeft, is het goed even ons bericht af te wachten of u het goed heeft ingevuld en dan pas te betalen, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag betaalt.

Nog wat informatie voor degenen die niet eerder mee deden:

Deze week valt in twee delen uiteen. De totale rally wordt verreden van zondag 20 of maandag 21 september tot en met zondag 27 september.

We beginnen met de PICOS TOUR (de bergen). Start is op zondag 20 of maandag 21 september vanuit Santander (hotel Santemar). Dat 20 of 21 duidt op het feit dat u 1 dag eerder kunt komen om 1 dag langer in de PICOS te rijden. U rijdt via een bepijlde route naar Potes in de PICOS.

U slaapt in Potes in goede hotels. Uw bagage wordt door de organisatie vervoerd van hotel Santemar in Santander naar uw hotel in Potes. In de PICOS zijn de ritten altijd zo’n 250 km omdat het daar niet korter kan.

Er zijn ook enkele kamers gereserveerd in Parador de Fuente Dé, een stuk duurder (zie inschrijfformulier) maar wel een bijzondere plek bij de kabelbaan. Een kamer daar kunt u alleen reserveren als u de 4-daagse PICOS-rit rijdt. Let wel, het is een flink stuk verder van Potes en nagenoeg alle Nederlanders kiezen voor de hotels in Potes.

Als u wilt starten op zondag (dus 1 dag langer in de PICOS wilt rijden), dient u op zaterdag 19 september in Santander in hotel Santemar te zijn voor de inschrijving en het in ontvangst nemen van de benodigde spullen (routes, t-shirt, dinerbonnen etc.). Wilt u op maandag naar de PICOS, dan moet u zich op zondag 20 september of maandagochtend 21 september vroeg melden in Santander en dan inschrijven (vertrek op maandag na de lunch).

Adres en tel.nr. hotel Santemar: Calle Joaquín Costa, 28, 39005 Santander, Cantabria, Spanje Telefoon:+34 942 27 29 00. Als u de motor hebt meegegeven voor transport, vindt u deze in de parkeergarage van hotel Santemar, inclusief de eventueel meegegeven bagage (die staat in een hok in de entreehal).

Op woensdag 23 september rijdt u (ook via een bepijlde route) terug naar Santander (hotel Santemar). Daar wordt het PICOS-gedeelte afgesloten met een staand buffet.

Vanaf donderdag kunt u iedere dag een mooie rit rijden vanuit hotel Santemar in Santander. U kunt dan kiezen uit een korte of een lange rit (blauwe pijlen voor een rit van minder dan 150 km, rode pijlen voor een rit tussen de 225 en 300 km).

Op vrijdag 25 september wordt vanuit hotel Santemar ook de 5000-bochten rit gereden. Reken op 12 uur rijden en wellicht in het donker terugkeren bij hotel Santemar waar de finishers feestelijk worden ingehaald en een trofee krijgen. Vindt u dat iets teveel uitdaging, dan kunt u die dag een gewone rit rijden.

In de Picos is alles inbegrepen (eten, hotel, lunch). Op woensdagavond hoort het diner in hotel Santemar in Santander nog bij het Picos-arrangement. Het galadiner op donderdag zit ook bij de prijs in. Voor het avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u apart inschrijven op het aanmeldformulier.

Het inschrijfgeld moet u rechtstreeks overmaken naar Spanje (zie het inschrijfformulier voor de bankgegevens). Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage waar uw motor het tweede deel van de week om 20.30 uur naar binnen mag. Daarvoor staan ze voor de deur van het hotel als show voor het publiek. Voor auto’s en busjes is er een gereserveerde strook voor het hotel of moet u elders een plekje zoeken. Aanhangers moet u in ieder geval ergens in de straten achter het hotel zien kwijt te raken. Bij de hotels in de Picos staan de motoren buiten. Zorg voor een slot. U dient ook een verzekeringsbewijs bij u te hebben.

Alle deelnemers die ingeschreven hebben, krijgen nog een e-mail van ons met de laatste informatie.

Voor nadere informatie kunt u ook kijken op de site van de Motorclub MC Piston: www.mcpiston.com.

Vragen? Bel 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl.

 

Vreemde activiteiten:

Veiling Italiaans Motormuseum

27 juni t/m 18 juli

De digitale Veilingcatalogus van de Italiaans Motor Museum Collectie is nu Live
Aankondiging voor een uitzonderlijke veiling van zeldzame Klassieke Italiaanse Motoren. De veiling zal zonder verdere toevoegingen en zonder limiet worden geveild op 18 juli 2020 en begint om 13.00 uur in het Italiaans Motor Museum te Amsterdam. De kijkdagen voor deze uitzonderlijke veiling zijn van 27 juni tot 17 juli van 10.00 tot 17.00 uur en op 18 juli 2020 vanaf 08.00 uur (enkel op afspraak).

I.v.m. de sociale afstandsregels vanwege het Covid-19 virus, adviseren wij bezoekers een tijdstip voor bezichtiging en voor de veiling vooraf te reserveren.

 

De collectie omvat 64 zeldzame één-cilinder racemotoren, touringmotoren, lichte motoren en bromfietsen, allemaal geproduceerd tussen 1932 en 1975. Vele professioneel gerestaureerd en in museale conditie. Bezoek de site van Hessink voor de complete kavellijst en extra informatie over deze interessante en éénmalige veiling van Klassieke Italiaanse Motoren. Vragen over het biedproces, inschrijvingen of reservering kunt u mailen naar contact@hessink.com

Let op: Voor deelneming in deze veiling hanteren wij de volgende mogelijkheden. Live meebieden in de zaal (beperkt en vooraf reserveren verplicht), telefonisch meebieden, schriftelijk bieden en online bieden via Invaluable.com. Meer informatie kunt u vinden op onze website hessink.com.