Agenda

Busreis naar de Mostra Scambio beurs in Reggio

1 t/m 5 oktober

In verband met de uitbraak van het Coronavirus is de Beurs uitgesteld. Er is een nieuwe datum gevonden. Dat is 3 en 4 oktober 2020. Nadere informatie volgt.

Reggio is verzet naar oktober. Omdat dat vlak na Imola is en er veel andere evenementen tijdens het Imolaweekend zijn, hebben we besloten voor Reggio te gaan en niet naar Imola.

Degenen die zich al opgegeven hadden voor Reggio in april hebben een mail gekregen met de nieuwe datum. Mocht u nog mee willen, laat het ons weten.

De beurs is op 3 en 4 oktober(en niet zoals eerder aangegeven het weekend daarna).

Onze busreis is dan ook nu van donderdag 1 oktober (18.00 uur vanuit De Meern) t/m maandag 5 oktober (‘s ochtends vroeg weer in De Meern).

 

 

 

Toertocht naar Luxemburg, Vianden

4 t/m 6 juli (was 2 t/m 4 mei)

Degenen die zich al opgegeven hadden, hebben de nieuwe datum via de mail gekregen. Wilt u nog mee, geef u op bij Jaap en Ellen.

Twee overnachtingen in het inmiddels bekende hotel in Vianden incl. diner en ontbijt voor € 140,- p.p. (indien beschikbaar toeslag éénpersoonskamer € 30,- p.p.). Zaterdagmorgen vertrek om 10.00 uur vanaf AC Nederweert (P-plaats heet Roevenpeel). Zorg dat u volgetankt bent (er is op de verzamelplaats geen benzinepomp!). Binnendoor naar Vianden. Zondag toertocht in de omgeving van Vianden. Maandag weer terug. Organisatie door Jaap en Marlijna Schulz. Inschrijven en betalen bij Jaap de Jong,
0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl. uiterlijk 15 maart 2020. Betaling op rek.nr. NL27 INGB 0005 4161 11 tnv J.de Jong, Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp

Open museum dag. Helaas vervallen 

Zaterdag, 24 mei

 

Bezoek aan George Bouret (teller-man).  Helaas vervallen

 

35 jarig bestaan van de club

Zondag 13 september Feest 35 jaar Club (was 7 juni)

In het clubblad staat dat jullie allen een uitnodiging via de mail zouden krijgen. We koppelen deze nu aan het uitkomen van het juni-clubblad. Dan ontvangt u de uitnodiging via de mail.

 

MILANO-TARANTO

2020 is definitief gecanceld. In 2021 een nieuwe kans.

Gilera Lustrum Feest in Arcore

Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli 2020

In 2019 bestond het merk Gilera 110 jaar en dat mag gevierd worden! Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020 vindt het Raduno Internationale Gilera plaats in Arcore, Italië vlakbij Milaan. Het belooft weer een groot feest te worden waarbij deuren opengaan die normaal gesloten blijven. Naast een static show met museumwaardige Gilera’s wordt er op zondag een rondrit door Arcore en omgeving verreden, met een bezoekje aan het vroegere fabrieksterrein van Gilera en het beroemde circuit van Monza.

De organisatie van het lustrum weekend is in handen van het Registro Storico Gilera. Het is dus geen Aermacchi club evenement maar u kunt er wel naar toe! Via onze contacten met het Registro Storico Gilera kunnen onder meer hotelkamers tegen een gunstig tarief worden gereserveerd. Voor transport dient u echter zelf te zorgen. Mocht u er ook bij willen zijn, neem dan voor meer informatie contact op met ons Gilera aanspreekpunt Marco Dekker op 06-54345574 of via gilera@aermacchi.nl.

Meer info over het Raduno is te vinden op www.registrostoricogilera.org

Spanje rally

20 t/m 27 september

We gaan ook dit jaar weer naar Spanje. Omdat de hotels in de Picos snel vol zijn, vragen wij u nu vast of u mee wilt.

Voor EIND APRIL graag een mailtje/telefoontje als u mee wilt (zodat we de organisatoren vast kunnen laten weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vanuit Nederland). Mail naar redactie@aermacchi.nl, tel. 0294-410551 (het beste ’s avonds).

LET OP: uw motor moet van vóór 1980 zijn. De organisatie is strenger geworden. Komt u toch met een nieuwere dan annuleren ze uw hotelreservering. Als u toch wilt rijden met een motor van na 1980, dan kunt u zich opgeven voor de Vuelta a Cantabria van 4 tot 7 juni. Hiervoor kunt u rechtstreeks inschrijven via de website www.mcpiston.com.

Als u mee wilt in september, vul dan het inschrijfformulier in dat u op de Aermacchi website www.aermacchi.nl kunt vinden (u ziet dan ook de prijzen).

Stuur ons het ingevulde formulier vóór half mei toe en geef tevens aan of uw motor op transport moet. Ons postadres: Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp. E-mail redactie@aermacchi.nl. Graag aangeven: wel of geen transport voor de motor nodig. Wij kunnen vervoer regelen voor rond € 360,- per motorfiets (de prijs is afhankelijk van het aantal te vervoeren motoren; bij minder motoren kan de prijs hoger uitvallen). Omdat het inschrijfformulier nogal eens reden tot verwarring geeft, is het goed even ons bericht af te wachten of u het goed heeft ingevuld en dan pas te betalen, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag betaalt.

Nog wat informatie voor degenen die niet eerder mee deden:

Deze week valt in twee delen uiteen. De totale rally wordt verreden van zondag 20 of maandag 21 september tot en met zondag 27 september.

We beginnen met de PICOS TOUR (de bergen). Start is op zondag 20 of maandag 21 september vanuit Santander (hotel Santemar). Dat 20 of 21 duidt op het feit dat u 1 dag eerder kunt komen om 1 dag langer in de PICOS te rijden. U rijdt via een bepijlde route naar Potes in de PICOS.

U slaapt in Potes in goede hotels. Uw bagage wordt door de organisatie vervoerd van hotel Santemar in Santander naar uw hotel in Potes. In de PICOS zijn de ritten altijd zo’n 250 km omdat het daar niet korter kan.

Er zijn ook enkele kamers gereserveerd in Parador de Fuente Dé, een stuk duurder (zie inschrijfformulier) maar wel een bijzondere plek bij de kabelbaan. Een kamer daar kunt u alleen reserveren als u de 4-daagse PICOS-rit rijdt. Let wel, het is een flink stuk verder van Potes en nagenoeg alle Nederlanders kiezen voor de hotels in Potes.

Als u wilt starten op zondag (dus 1 dag langer in de PICOS wilt rijden), dient u op zaterdag 19 september in Santander in hotel Santemar te zijn voor de inschrijving en het in ontvangst nemen van de benodigde spullen (routes, t-shirt, dinerbonnen etc.). Wilt u op maandag naar de PICOS, dan moet u zich op zondag 20 september of maandagochtend 21 september vroeg melden in Santander en dan inschrijven (vertrek op maandag na de lunch).

Adres en tel.nr. hotel Santemar: Calle Joaquín Costa, 28, 39005 Santander, Cantabria, Spanje Telefoon:+34 942 27 29 00. Als u de motor hebt meegegeven voor transport, vindt u deze in de parkeergarage van hotel Santemar, inclusief de eventueel meegegeven bagage (die staat in een hok in de entreehal).

Op woensdag 23 september rijdt u (ook via een bepijlde route) terug naar Santander (hotel Santemar). Daar wordt het PICOS-gedeelte afgesloten met een staand buffet.

Vanaf donderdag kunt u iedere dag een mooie rit rijden vanuit hotel Santemar in Santander. U kunt dan kiezen uit een korte of een lange rit (blauwe pijlen voor een rit van minder dan 150 km, rode pijlen voor een rit tussen de 225 en 300 km).

Op vrijdag 25 september wordt vanuit hotel Santemar ook de 5000-bochten rit gereden. Reken op 12 uur rijden en wellicht in het donker terugkeren bij hotel Santemar waar de finishers feestelijk worden ingehaald en een trofee krijgen. Vindt u dat iets teveel uitdaging, dan kunt u die dag een gewone rit rijden.

In de Picos is alles inbegrepen (eten, hotel, lunch). Op woensdagavond hoort het diner in hotel Santemar in Santander nog bij het Picos-arrangement. Het galadiner op donderdag zit ook bij de prijs in. Voor het avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u apart inschrijven op het aanmeldformulier.

Het inschrijfgeld moet u rechtstreeks overmaken naar Spanje (zie het inschrijfformulier voor de bankgegevens). Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage waar uw motor het tweede deel van de week om 20.30 uur naar binnen mag. Daarvoor staan ze voor de deur van het hotel als show voor het publiek. Voor auto’s en busjes is er een gereserveerde strook voor het hotel of moet u elders een plekje zoeken. Aanhangers moet u in ieder geval ergens in de straten achter het hotel zien kwijt te raken. Bij de hotels in de Picos staan de motoren buiten. Zorg voor een slot. U dient ook een verzekeringsbewijs bij u te hebben.

Alle deelnemers die ingeschreven hebben, krijgen nog een e-mail van ons met de laatste informatie.

Voor nadere informatie kunt u ook kijken op de site van de Motorclub MC Piston: www.mcpiston.com.

Vragen? Bel 0294-410551 (beste ’s avonds) of mail naar redactie@aermacchi.nl.

 

Vreemde activiteiten:

Afgelast Evenement

18 april

De geplande veiling in het Italmuseum in Amsterdam van Kees Callenfels op 18 april a.s. gaat niet door. Er wordt gezocht naar een latere datum.

 

Afgelast Evenement

26 April

Van Wim Raeymaekers onderstaand bericht ontvangen:

“We hebben gisteren beslist om het event boekpresentatie zondag 26 april te cancellen. Ik vermoed dat dit, gezien de huidige omstandigheden, niet als een verassing komt. De strikte maatregelen van de Belgische overheid lopen nog minstens tot 19 april en hoogst waarschijnlijk nog een tijd langer. Er waren veel toezeggingen van bezoekers vooral uit het buitenland maar ondertussen gaat niemand nog kunnen of willen komen. Begrijpelijk uiteraard want we maken iets uitzonderlijk mee. Het is jammer want we hadden een goeie locatie en een leuk concept met Morini tentoonstelling gecombineerd met een Italiaanse catering etc. Helaas het is niet anders. Ik durf me nu nog niet uitspreken of er alsnog een presentatie komt op een latere datum. We wachten af.

Ondertussen is het boek, zoals je weet, klaar en heb ik 7 exemplaren in mijn bezit. De rest zit klaar en ingepakt in “lockdown” bij de drukker in Italië. Dus de verkoop via mijn website kan ook nog niet starten.

Houd het veilig en verder wil ik jullie allen vooral een goede gezondheid wensen.”