Even m’n pijpje kloppen

EVEN M’N PIJPJE KLOPPEN

CORONAPIJPJE nr. 8         13 november 2021

Lotgenoten,

Optimist blijven in deze Coronatijd vergt nogal wat van de mens. We proberen het voortdurend te blijven, ondanks dat wij weer onze neus stoten: 21 november Ginkelduin, lang geleden gepland en gehoopt op…, maar helaas, onze clubbijeenkomst gaat weer niet door.

Het bestuur is unaniem van mening dat wij het risico voor de deelnemers niet moeten nemen. Daarbij komt dat Ginkelduin op dit moment niet gecharmeerd is van grotere groepen in de theaterzaal. Een nieuwe datum plannen heeft voorlopig geen zin omdat ook Ginkelduin de komende ontwikkelingen af wil wachten.

Wat blijft er dan nog over dit jaar? Samen Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw vieren en de komst van clubblad nr.4 in december afwachten. Het is niet anders.

Persoonlijkheden

Floortje Rademaker

Op 19 oktober jl. overleed Floortje, dochter van Peter en Mirjam Rademaker. Zij werd 19 jaar. Ondanks het feit dat Peter en Mirjam haar al langer bij zich mochten hebben dan zij ooit gedacht hadden, was haar plotselinge overlijden een grote klap. Zij kon lachen met haar prachtige ogen. De tekst op de kaart was dan ook ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Van Floortje konden we nog veel leren. Ondanks haar beperkingen was ze altijd vrolijk. We wensen Peter en Mirjam en iedereen die haar liefhad, en dat waren er velen, veel sterkte.

Chris Wegman

Chris gaat, als alles goed is, na ruim drie maanden ziekenhuis en revalidatiecentrum, naar huis. Hij is er blij mee.

Rita Morren

Ook Rita is na langdurige verblijven in ziekenhuis en revalidatiecentra weer thuis. Ze doet haar best om de draad weer op te pakken en de levering van de Hagon schokbrekers voort te zetten.

Wim Luitink

Wim heeft helaas vlak boven de ruggenwervels die twee jaar geleden vastgezet zijn, weer een hernia. Hij heeft daar weel zoveel pijn van dat er een nieuwe operatie aankomt. Dan wordt ook het bovenste deel van zijn rug vastgezet. ‘Ik ben dan zo ongeveer een bezemsteel’, zegt Wim.

Marcelle Pannekoek

Marcelle is ook weer thuis na een ziekenhuisopname. Zij revalideert thuis en het gaat stapje voor stapje weer de goede kant op.

Mocht u zich vervelen de komende periode, u bent uiteraard van harte welkom in de bekende musea die uw club telt. Niet met teveel mensen uiteraard. Even bellen van tevoren.

LET VOORAL GOED OP DE BERICHTEN OP ONZE SITE www.aermacchi.nl

Daar komen vaak als eerste de nieuwsberichten op. Als er iets echt van belang is, ontvangt u weer een Coronapijpje.

Jaap

CORONAPIJPJE nr. 7 17 augustus 2021

Dames en heren,

Wederom een droevig Coronapijpje. Drie clubleden namen afscheid van het leven: Herman Hosman op 5
juli, Wilma Steger en Rijk Vos op 10 juli. Het houdt niet op. Niemand kan dit tegenhouden. Het komt zoals het komt.
In het clubblad september komen wij op het afscheid van deze drie terug.

De Italdag wordt Open Museum dag
De Italdag was eerst gepland op 5 september en daarna op 12 september. Helaas gaat het niet door.
Uw club heeft daarom op 12 september een mini-Italdag voor u geregeld. Op die dag zijn de vier musea die de club rijk is, open voor een bezoekje tussen 10.00 en 16.00 uur. De koffie staat klaar.

  • Sassemsch Motor Museum (Ton Langeveld)
    Hoofdstraat 327, 2171 BH Sassenheim
  • Gilera Museum (Marlijna Schulz)
    Aalsmeerderweg 710, 1435 ER Rijsenhout
  • Aermacchi museum (Jaap de Jong)
    Hoogstraat 13, 1381 VS Weesp

Imola
Door de organisatie afgeblazen.

Ons clubfeest en de Jaarafsluiting
Na intensief overleg binnen ons bestuur en de feestcommissie hebben we besloten het feest wederom uit te
stellen tot 2022. We gaan voor de normale jaarafsluiting op zondag 21 november op Ginkelduin en dat in
de hoop dat er geen beperkende maatregelen meer zijn.

Kijk voor nadere informatie in het september clubblad en op de site www.Aermacchi.nl na september.

Beurs Central Classics Houten
Op 1 september beslist de organisatie van de beurs of het evenement in december doorgaat. Een en ander is
afhankelijk van het 1,5 m verhaal. Als dat blijft bestaan, gaat de beurs niet door.

Jaap en Ellen
(voorzitter@aermacchi.nl, 0294-410551)

CORONAPIJPJE nr. 6

Lotgenoten,

Helaas, deze keer geen aangename boodschappen vanuit Weesp.

Op 4 april overleed Jaap Landolt. Er is in kleine kring afscheid van hem genomen.
Op 15 april overleed ook onverwacht Henk Peters. We namen afscheid van Henk op 22 april in Doetinchem.
Met Sietske v.d. Berg en Jaap Schulz gaat het op en neer. Een kaartje is altijd welkom.

De adressen (Jaap Landolt woonde alleen dus van hem geen adres):

Renie Peters
Van Esserenstraat 1
7041 XL ’s Heerenberg

Sietske v.d.Berg
Nieuwpoortslaan 121
1815 LM Alkmaar

Jaap Schulz
Aalsmeerderweg 710
1435 ER Rijsenhout

Op dit alles kom ik terug in clubblad nr.2 van juni a.s.

Luxemburgweekend 3 t/m 5 juli
Dit weekend gaat, als alles meewerkt, wel door. De prijs bedraagt voor een 1-persoonskamer € 200,- en de overige kamers € 170,- p.p.
Betalingen moeten binnen zijn vóór 15 juni op rek.nr. NL27 INGB 0005 4161 11 tnv J.de Jong.

Heeft u zich nog niet opgegeven maar wilt u wel mee, laat het ons dan nu weten via de mail of telefoon (redactie@aermacchi.nl/06-121 584 63). Gaf u zich wel op en heeft u zich bedacht en gaat u alsnog niet mee, dan graag ook meteen laten weten.

Zwitserlandreis 5 t/m 9 augustus
Helaas dit jaar niet meer in Brunnadern. Frieda is gestopt met de kroeg. Er is ondertussen druk gezocht naar een nieuwe locatie en voorshands ziet het ernaar uit dat het treffen bij onze oude stek Hörnli gaat plaatsvinden. Daar is toch weer een pachter begonnen (Marcel, die sommigen van ons kennen van vorige jaren). Hij liet wel weten dat de eigenaar de tent wellicht wil verkopen en dat hij hoopt verder te kunnen onder de nieuwe eigenaar. Dat is dus weer even afwachten. Wij hopen in clubblad nr.2 van juni de gewenste duidelijkheid te kunnen geven.

Zie verder

Picosrally Spanje 19 t/m 26 september
Wij hebben de verzekering van de organisatie (Frank, de secretaris) dat dit evenement in ieder geval doorgaat. Er zijn enkele aanmeldingen bij ons binnengekomen. Wilt u mee, dan graag vóór 30 juni het aanmeldformulier van de Aermacchi-site (www.aermacchi.nl, onder Agenda) halen en ingevuld aan ons zenden. Ook aangeven of u vervoer voor de motor nodig hebt.

In clubblad nr.2 van juni ziet u onder ‘Wat er zoal te doen is’ ook de andere evenementen en de status daarvan.

Het enige zekere onderwerp in dit pijpje is dat Ellen haar eerste prik heeft gekregen en ik de tweede. We hopen dat velen van jullie inmiddels ook gevaccineerd zijn zodat het knuffeltijdperk weer binnen handbereik komt.

Jaap

Coronapijpje nr. 5

Lotgenoten,

Vandaag is het 6 februari. Geen Nieuwjaarsinstuif, geen oliebollen, geen toost op het nieuwe jaar. 2021 stoort zich er niet aan of er wel of geen licht aan het eind van de tunnel opdoemt. Wij doen ons best om gewoon door te gaan, ook al is het af en toe een beetje lastig.

Ik bekeek vandaag in de notulen van de jaarvergadering 2020 nog even de Evenementen-kalender. Alleen de jaarvergadering en de veiling van het Italiaans Motormuseum gingen door. Een heel klein groepje van ons ging met de Ducaticlub naar Vianden. Spanje werd aangedaan door Chris Ockers en Carel Vervloet.

We hadden de hoop dat het dit jaar beter zou gaan. Hoop doet leven! Voorlopig echter geen oliebollen, geen toost op 2021 samen met jullie… Geen Novegro, geen Reggio.

7, 8 en 9 mei: Vianden. Zal dat gaan lukken met een grote groep? De tijd zal het leren. Na overleg met grote Jaap hebben we afgesproken dat iedereen die in principe mee wil, ons dat laat weten. Dat kan per e-mail redactie@aermacchi.nl, of per telefoon 0294-410551. Als er van Rutte een JA komt, hoort u van ons of het doorgaat. Ook als er eventueel beperkende maatregelen gelden. U kunt te allen tijde terugkomen op uw boeking (niet een dag van tevoren uiteraard).

Op 6 juni staat ons feest wederom gepland. Ik ben een ras-optimist, maar toch denk ik dat die 1,5 meter voorlopig blijft bestaan. We hebben toch besloten die datum wel te laten staan. Als er op 6 juni wèl iets kan, organiseren wij een dag waarop we elkaar in ieder geval even kunnen zien en spreken. We schuiven de festiviteiten voor het lustrum (+1 jaar) door naar oktober. Dan maken we er een feestelijke dag van maar wel in combinatie met een nòg kortere jaarvergadering.

Voorlopig gaan wij er op dit moment van uit dat Zwitserland, Isle of Man, de België Rondrit, Imola en Spanje wel door kunnen gaan. Wij houden u op de hoogte daaromtrent.

De Open Museumdag en de toertocht Midden Nederland zullen wij ad hoc organiseren op een moment dat dat mogelijk is.

Om alles goed te kunnen doen, moet de clubkas gevuld blijven. Daarom een oproep aan diegenen die hun contributie voor 2021 nog niet betaald hebben (dat zijn er ongeveer 60). Voor de goede orde: het lidmaatschap bedraagt € 35,- voor een hoofdlid en € 15,- per gezinslid. Het geheel graag overmaken op rek.nr. NL51 INGB 0004 9542 50 t.n.v. Aermacchi H.D. Motorclub (en dus niet op de rekening van het Onderdelenfonds). Bedankt namens onze penningmeester Luuk.

Vanuit de ziekenboeg zijn er bij mij geen nieuwe Coronagevallen gemeld. Houden zo!

Henk Bestebreurtje is na een operatie gelukkig weer aangeland in een herstelperiode, en dat geldt ook voor Henk Rieken. Cor, de vrouw van ons clublid Kas Smit, is na een ziekenhuisopname weer thuis en wordt daar goed verzorgd. Wilma Steger had helaas minder goed nieuws na een reeks behandelingen. Jaap Landolt is ongeneeslijk ziek. Onze gangmaker op vele busreizen naar Reggio en Imola. We denken aan jullie.

Renato Fabris start na de grote brand in zijn bedrijf afgelopen jaar, komende week een nieuwe werkplaats op een andere locatie. Veel succes man!

Houd in ieder geval de website in de gaten voor het laatste nieuws (www.aermacchi.nl). Blijf gezond, doe in ieder geval je best. We spreken elkaar eind maart in Clubblad nr. 1 van 2021.

Jaap (en Ellen)

Coronapijpje nr.4

Liever had ik dit Pijpje niet geschreven. Dan was alles misschien weer een beetje ‘normaal’ geweest. Het
is helaas niet zo. Nog steeds alleen maar contact via telefoon, app, mail, clubblad en Coronapijpjes. We
blijven optimist, ondanks het feit dat wij dit jaar het elkaar ontmoeten op evenementen niet kunnen
organiseren.

Wat zal het een feest zijn als dat alles weer mogelijk is.
In deze kleine wereld werden wij als club verrast door de Belastingdienst. De kreet van deze instelling
‘Leuker kunnen we het niet maken’ hebben ze in praktijk gebracht. Vanaf 1 januari 2021 worden wij
BTW-plichtig. Wat dat voor consequenties zal hebben, is nog onbekend. We kregen alleen die kale
mededeling. Op onze vragen werd niet gereageerd, telefoon werd niet opgenomen en mails werden niet
beantwoord. Jammer, maar als rasoptimist ga ik ervan uit dat het wel mee zal vallen. Maar toch…
Daarom een dringend beroep op u allen die contributieplichtig zijn:
ER WORDEN GEEN ACCEPTGIRO’S MEER BIJGESLOTEN IN CLUBLLAD NR. 4 VAN DECEMBER.
SLECHTS 40 LEDEN MAAKTEN HIERVAN GEBRUIK. DE REST BETAALDE VIA HUN BANK.
HET DRUKKEN EN INVOEGEN VAN DE GIRO’S KOSTTE EXTRA GELD VOOR DE CLUB. WIJ
HOPEN DAT U BEGRIJPT DAT WIJ ZE VANAF NU WEGLATEN.
MEDE IN VERBAND MET DE BTW-PLICHT VERZOEKEN WIJ U DE CONTRIBUTIE TE BETALEN
VÓÓR 31 DECEMBER A.S.

En dan toch nog maar even terug naar het Coronavirus. Tut nu toe hebben wij, voorzover wij weten, vijf
mensen in de club die Corona hadden, te weten George Tempelaar, Ad Wilmont, Tony Kersbergen,
Jacques Steger en Louise Paans. Gelukkig zijn zij er allen goed doorheen gerold. Maar er zijn ook andere
gezondheidsproblemen in onze vereniging. Ton Langeveld moest aan den lijve ondervinden dat
gezondheid niet vanzelfsprekend is, maar gelukkig is alles goed gekomen. Voor Henk Bestebreurtje
hopen wij dat de komende operatie zijn problemen oplost. Voor Wilma Steger en Cecilia Hurkens wensen
wij dat de kuren soelaas bieden. Marian Balkenende is deze week geopereerd en nu thuis en hoopt op
verlichting van de pijn.
Heel iets anders is het feit dat het Autoschadebedrijf van ons clublid en adverteerder Renato Fabris totaal
is afgebrand. De brand ontstond in een wagen waarin een oplader nog in de aansteker zat. Altijd eruit
halen dus! Renato zit niet bij de pakken neer. Hij heeft al een ander pand en gaat ervoor. Hij is gelukkig
niet alleen een prater maar ook een doener. Sterkte Renato! We hebben alle vertrouwen in je.
Die sterktewens geldt voor iedereen in de club die het op dit moment niet voor de wind gaat. In het
bijzonder wensen wij Helene Smit sterkte met het verlies van een heel bijzondere vader.
Afgelopen dinsdag hebben wij ook afscheid genomen van Frits de Graaf, de grote man achter alle
Vehikels in de Jaarbeurs en Veemarkthallen. Ik denk nog steeds met weemoed terug aan vooral de
Veemarkt-periode, ondanks het feit dat het er af en toe verrekte koud was.
Voor de zekerheid, u wist het waarschijnlijk wel: voor de Central Classics in Houten is een vergunning
afgegeven, maar kijk voor de zekerheid op hun site. De clubstand is er niet. Alleen handelaren.
Een wellicht overbodige opmerking: onze Jaarafsluiting gaat door de bestaande Coronamaatregelen
uiteraard niet door.

We ontmoeten elkaar weer in Pijpje 144 in clubblad nr. 4 dat u voor de Kerst op de mat moet vinden.
Daarin weer leuke verhalen en voldoende wetenswaardig leesmateriaal, mede dankzij enkele enthousiaste
clubleden die altijd weer zorgen voor kopij, vertalingen en andere leuke zaken.
Een warme groet vanuit Weesp met een stevige knuffel omdat dat op deze manier altijd kan!
Jaap en Ellen
(voorzitter@aermacchi.nl, 0294-410551)

Corona-pijpje nr. 3

Het is twee dagen nadat hier in Weesp een korte maar hevige bui onze planten weer eens liet
kennismaken met regenwater. Ook voor ons als mens een welkome afleiding in deze nog immer
voortdurende ‘warme’ Coronaplaag. Gelukkig nog geen nieuwe besmettingen binnen ons club
gemeld gekregen. Wat wel blijft, de 1.5 meter en ja, de mondkapjes… Lopen wij daar straks
allemaal mee rond? We bezitten onze ziel in lijdzaamheid.
Ondertussen is er duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van een aantal evenementen.
Onze Italdag in Beusichem, de Belgische Italrit, het NVT in Woerden, alles helaas geschrapt.
Spanje blijft nog steeds een vraagteken. Datzelfde geldt ook voor onze eindejaar bijeenkomst.
Blijft die 1.5 meter, dan geen samenzijn in Leersum.
De beurs in Houten (Central Classics) is bezig met de organisatie van een 1.5 meter-beurs. Helaas
is er dan geen ruimte voor clubstands. Uiteraard verandert het geheel als die 1.5 meter-regel van
de baan is. Ik denk wel dat je een ras-optimist moet zijn om te denken dat dat gebeurt, vooral nu
de cijfers weer de verkeerde kant opgaan.
Ja, en onze busreis naar Reggio, kort en bondig: we hebben ook deze reis geschrapt. De redenen
zijn divers. Te weinig deelnemers om zelfs een kleine bus vol te krijgen en dat geringe aantal
heeft ook zijn invloed op het voordelig regelen van een vrachtwagen. Dat zou financieel een te
groot risico zijn.
Daarnaast zal het waarschijnlijk ook niet zo aangenaam zijn als je 16 uur lang met een mondkapje
op moet zitten Belangrijkste reden is wel dat de club geen enkel risico wil nemen met de
gezondheid van de deelnemers. Een groep die voor een groot gedeelte in de risicogroep valt. De
betaalde bedragen worden een dezer dagen teruggestort. Volgend jaar zien we wel weer.
Gelukkig is er ook positief nieuws. Wij zijn terug van een zonnige vakantie in Frankrijk.
Op 17 augustus hoop ik 81 te worden. Tot mijn verbazing werd ik op 26 juli door Erna en Peter
Westerveld verrast met nòg een cadeau van de leden voor mijn 80e verjaardag. Kaarten voor een
optreden van Melanie in Tivoli te Utrecht. Dit was gepland voor september 2020, het wordt nu
september 2021. De Tiger Moth-vlucht heeft nog niet plaatsgevonden; we hopen echter wel in
september eindelijk ons strandhuisje in Zeeland te betrekken. Voor wat betreft Melanie: een extra
reden om 82 te worden! Nogmaals mijn dank voor al deze blijken van jullie warmte en
waardering.
In deze bijzondere tijd zijn er voor de club toch nog andere positieve punten te melden. Zeven (!)
nieuwe A-leden, drie gezinsleden en drie nieuwe deelnemers voor ons Onderdelenfonds. Het
Onderdelenfonds heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Albert en Chris hebben met
plezier getracht iedereen te helpen en ze blijven u ontvangen met open armen.
Als jullie nog op vakantie gaan: vergeet de meetlat niet, blijf gezond en tot een normaal Pijpje in
ons clubblad van eind september. Tot later!
Jaap (voorzitter@aermacchi.nl, 0294-410551)

Corona-pijpje nr. 2

Het bestuur heeft besloten alle clubactiviteiten tot 30 september te cancelen. Gezien de Coronaregels is
het nagenoeg onmogelijk alles te regelen. Daarbij komt dat de gemiddelde leeftijd van onze leden in de
risicogroep valt.
Het gaat om de volgende activiteiten:
– Luxemburgrit 4 t/m 6 juli
– 110-jaar Gilera Arcore 4 en 5 juli (afgeblazen door organisatie)
– Toertocht vanuit Eerste Sassemsch Motormuseum van Ton Langeveld 19 juli
– Zwitserlandreis 6 t/m 10 augustus (is door de Zwitserse organisatie afgeblazen)
– Imola busreis 2 t/m 7 september (vervangen door busreis Reggio; die beurs was verzet naar begin
oktober; busreis nu gepland 1 t/m 5 oktober)
– Feest 35-jarig bestaan 13 september (verplaatst naar 6 juni 2021; uitnodigingen worden volgend jaar
verzonden).
Over de volgende activiteiten kunnen wij u melden:
Italdag en Italrondrit België
Deze waren beide op 6 september gepland. Wij hopen in het clubblad van juni daarover nadere informatie
te kunnen geven.
Spanje
De Spaanse organisatie beslist eind augustus of het evenement (20 – 27 september) door kan gaan. Als u
erheen wilt, stuur dan wel het inschrijfformulier naar Jaap en Ellen (redactie@aermacchi.nl). Dan hebben
ze in Spanje beeld van het aantal geïnteresseerde Nederlanders. Nog niet betalen, pas als duidelijk is of
het doorgaat en dat hoort u van ons als u zich bij ons heeft ingeschreven.
Reggio
De beurs wordt nu begin oktober gehouden. Wij hebben de busreis vooralsnog gepland voor 1 t/m 5
oktober. Op dit moment zijn de voorwaarden voor touringcarvervoer echter nog zodanig dat wij maar 30
i.p.v. 65 personen mee kunnen nemen. In de kleine bus slechts 20. Als dat zo blijft, wordt de prijs van dat
weekend erg hoog (tussen de 450,- en 500,- euro). We houden contact met Van Mook.
Bezoek aan George Bouret (tellers)
Enkele mensen hebben zich opgegeven voor het bezoek aan George. Ook hiervoor kunnen wij nog geen
afspraak maken i.v.m. de 1,5 m regelgeving. We houden u op de hoogte.
Eindejaar bijeenkomst Club en Central Classis Beurs
Hierover leest u in het clubblad van september.
Geniet van eventuele uitjes/vakantie hoe en waar dan ook (van achtertuin tot buitenland) en blijf
overeind!!
Jaap en Ellen de Jong (redactie@aermacchi.nl, 0294-410551)

Corona-pijpje nr. 1

De subtitel is wel erg passend voor ‘Even m’n pijpje kloppen’. Het heeft namelijk beide met tabak te maken. Corona is de naam van een bepaald soort sigaar.

Laatst sprak ik een clublid met de voornaam Cees en op mijn vraag hoe het met hem ging, kreeg ik als antwoord: ‘Ik rook al mijn hele leven Corona’s en bovendien rijd ik in een Toyota met een soortgelijke naam’. Het ging hem goed.

Tot op heden hebben wij vanuit de club geen meldingen gekregen over getroffen clubleden. Ik hoop van ganser harte dat dat de werkelijkheid weergeeft. Hier in Weesp is alles oké. We houden ons netjes, lees verstandig, aan de regels. Daarbinnen is gelukkig nog van alles mogelijk. En dat doen wij dan ook. Een kleine fotoreportage geeft een beeld van de manier waarop wij de tijd vullen.

Eind juni komt ons volgende clubblad uit. Misschien leuk om als clublid jouw/jullie verhaal op papier/mail te zetten?! Ellen zit er klaar voor (redactie@aermacchi.nl).

Hoe zal het verder gaan?

Gaan wij nog naar Man? NEE, dat is afgelast. Maar de hele groep is al overgeboekt naar 2021. Ons 35-jarig feest is al verplaatst naar 13 september, maar kan dat dan wel? We wachten het af. Het Vianden-weekend van 4 t/m 6 juli: op dit moment nog niet zeker. Dat geldt ook voor Zwitserland. De laatste informatie vanuit Spanje biedt nog geen enkele duidelijkheid over al dan niet doorgaan. Ja, en of Reggio en de Italdag doorgaan… wie het weet mag het zeggen. Ook hebben wij nog een toertocht vanuit het Sassemsch Museum met als eindpunt het Gilera Museum. Het is en het blijft koffiedik kijken. We hopen echter dat we eind juni wat meer duidelijkheid hebben en dat wij elkaar weer eens in de ogen kunnen zien, al is het op anderhalve meter.

Gelukkig hebben we telefoon en mail om contact met elkaar te houden.

Blijf  gezond en geniet van alles wat wèl kan.

Ik sluit af met ‘Samen komen wij er wel’. Dat was mijn nieuwjaarswens in januari op onze instuif en vergadering. Een warme groet vanuit Weesp.

(Foto’s zijn hier te vinden)

Jaap en Ellen