Aanbeveling nieuw boek over Moto Morini

Met recht en reden kan men stellen dat het verschijnen van het nieuwe Moto Moriniboek “SPF sempre piu forte” (=steeds sterker), geschreven door Wim Raeymaekers, een uniek feit is. In dit 544 pagina tellend meesterwerk beschrijft de auteur het Italiaanse merk in al zijn facetten. Van voor het prille begin in 1937 tot op heden, alle productie-, wedstrijdmotoren en prototypen eraan toe. Eveneens een verhaal van “Goliath tegen David” of hoe Moto Morini op een haar na de wereldkampioenstitel 250cc miste in 1963.

De auteur, tot het uiterste gedreven, werkte er meer dan tien jaar aan en schuwde moeite nog middelen om zijn doel te bereiken. Ettelijke reizen naar Italië om de laatst overgebleven getuigen van dit glorieuze merk te interviewen waren zijn deel. Een werk met uniek fotomateriaal en boeiende verhalen van wat er werkelijk plaatsvond tussen de muren van de fabriek en op de wedstrijdcircuits.

In de enkele weken na de verschijning van dit boek, in de Engelse en Italiaanse taal, werden er reeds lovende recensies ontvangen, onder andere van Alan Cathcart.
Italianen vinden het bijzonder dat een niet-Italiaan zo iets tot stand brengt.
Kortom een “must have” in uw motorbibliotheek, aarzel niet en bestel vandaag nog uw exemplaar op contact@morinibook.com.

Willy de Keyser