18 april Boekpresentatie van Helene Smit

In Austerlitz woonden enkele clubleden de boekpresentatie bij van Lot 33, het boek dat Helene Smit schreef over een bureau op haar zolder dat een bijzondere vondst bleek: een ontwerp van Pierre Chareau. Het resulteerde in een zoektocht naar de herkomst en een veiling in Parijs die zeer verrassend uitpakte. De presentatie was een bijzonder moment voor Helene en haar kinderen, vooral voor haar dochter Frederique die een hoofdrol kreeg in het boek. De burgemeester van Zeist, Koos Janssen, sprak haar toe.  Geert Kimpen, haar uitgever en internationaal bestseller auteur, hield een gloedvol betoog. We namen een gesigneerd exemplaar mee en dronken nog een glaasje in de tuin van het gebouw onder een stralend zonnetje. Wij lazen beiden het boek in één keer uit. Helene is nadien druk geweest met de pers. In de Telegraaf van 1 mei stond een heel artikel over haar boek ‘Stoffig bureautje blijkt Franse kunstschat’. Helene is er nòg beduusd van. De vondst zette haar leven op z’n kop. Gefeliciteerd met het succes Helene en geniet er nog lang van!