18 april Boekpresentatie van Helene Smit

In Austerlitz woonden enkele clubleden de boekpresentatie bij van Lot 33, het boek dat Helene Smit schreef over een bureau op haar zolder dat een bijzondere vondst bleek: een ontwerp van Pierre Chareau. Het resulteerde in een zoektocht naar de herkomst en een veiling in Parijs die zeer verrassend uitpakte. De presentatie was een bijzonder moment voor Helene en haar kinderen, vooral voor haar dochter Frederique die een hoofdrol kreeg in het boek. De burgemeester van Zeist, Koos Janssen, sprak haar toe.  Geert Kimpen, haar uitgever en internationaal bestseller auteur, hield een gloedvol betoog. We namen een gesigneerd exemplaar mee en dronken nog een glaasje in de tuin van het gebouw onder een stralend zonnetje. Wij lazen beiden het boek in één keer uit. Helene is nadien druk geweest met de pers. In de Telegraaf van 1 mei stond een heel artikel over haar boek ‘Stoffig bureautje blijkt Franse kunstschat’. Helene is er nòg beduusd van. De vondst zette haar leven op z’n kop. Gefeliciteerd met het succes Helene en geniet er nog lang van!

Koninklijke Onderscheiding

Op 26 april werd onze voorzitter, Jaap de Jong, door de Burgemeester van Weesp, Bas JanBochove, namens de Koning, benoemd tot “Lid in de Orde van Oranje Nassau”.  Dit vanwege zijn jarenlange verdiensten en inzet voor de clubs en in het bijzonder onze Aermacchi-HD club waarbij de verbondenheid de boventoon voert.

We feliciteren Jaap en Ellen met deze bijzondere blijk van waardering voor hun werk en we hopen dat ze dat nog heel lang zullen blijven doen.

Moto Giro en Milaan Taranto

De Moto Giro is van 30 april tot 6 mei. Milano-Taranto is van 8 juli tot 14 juli.

 

Voor beide ritten moet u zelf rechtstreeks inschrijven (zie ook hun sites). Transport van motoren wordt alleen geregeld als er voldoende animo is. Anders ook zelf regelen.